نمونه سوالات درس به درس زیست سال اول دبیرستان
نمونه سؤالات امتحانی فصل اول
1-آزمایش کنترل شده را تعریف کنید؟
2- آزمایش ساده ای مورد نظریه خلق ا لساعه(پیدایش خود به خودی موجودات زنده )بنویسید؟
3- روش علمی برای چه موضوعاتی به کار می رود؟
4- فرضیه را تعریف کنید در علوم تجربی چگونه یک فرضیه تأیید یا رد می شود؟
5- فرانچسکو ردی از آزمایش های خود چه نتیجه ای گرفت؟
6- منظور از روش علمی چیست؟
7- چند سال قبل در یکی از رودخانه های شمال تعداد زیادی ماهی تلف شدند،دو فرضیه در مورد علت مرگ ماهیها بنویسید؟
8- آزمایش های کنترلی ردی را بیان کنید ؟
9- علوم زیستی را تعریف کنید و دو گروه اصلی آن را بنویسید؟
10- دو درس مهمی که دانشمندان بعد از ون هلمونت ازاو گرفته چه بود؟
11- روش علمی را تعریف کنید و مراحل آن را بنویسید؟
12- هنگام انجام آزمایش ،باید همه ی متغییرها به جز یکی از مورد آزمایش است ،ثابت باشد،این کار چه لزومی دارد؟
13- نظریه خلق الساعه چیست ؟یک مثال بیاورید؟
14- شش مرحله از مراحل روش علمی را به ترتیب بنویسید؟
15- در روش علمی پس از فرضیه سازی کدام مرحله قرار دارد؟
16- یک مثال از خطای شنوایی و یک مثال از خطای بینایی را بنویسید؟
17 – پژوهشهای علوم زیستی کاربردی به چه منظور استفاده می شود؟
18- چرا محققان معمولاًًکار خود را از صفر شروع نمی کنند؟
19- چرا نمی توان پاسخ همه ی پرسشها را با روش علمی بدست آورد؟
20-در آزمایش ها ردی مراحل اول و دوم روش علمی را بنویسید؟
21- فرضیه ردی در مورد پیدایش مگسها بنویسید؟
نمونه سوالات امتحانی فصل3
1- ماده ی سبزموجود درگیاه چه نام دارد؟
2- چرا برگ سبزگیاه اندام اصلی فتوسنتزکننده می باشد؟
3- یک نقش رگبرگ ویک نقش کوتیکول رابنوبسید؟
4- درگیاهان برای تبدیل گلوکزبه پروتئین چه عنصری لازم است؟
5- ترکیبات نیتروژن دارخاک چگونه تامین میگردد؟
6- با طراحی آزمایشی تاثیردما برشدت فتوسنتز را تحقیق کنید؟
7-گیاهان گلوکز را به صورت چه مولکولی ذخیره می کنند؟
8- چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟
9- سلولهای نگهبان روزنه درکدامیک ازلایه های برگ فراوانترهستند؟
10- موادخامی که درفرایندفتوسنتزمصرف می شوندرانام ببرید؟
11- دوتفاوت سلولهای نگهبان روزنه بادیگرسلولهای اپیدرمی چیست؟
12- ماده ی آغازکننده ی واکنش های فتوسنتزی درگیاهان سبزرانام ببرید؟
13-کوتیکول و میانبرگ راتعریف کنید؟
14-کارآوندهای آبکشی رادرگیاهان سبزبیان نمایید؟
15- افزایش غلظت(کربن دی اکسید)درهواچه تاثیری برروی شدت فتوسنتزمی گذارد؟
16- مهمترین محصول قندی فرایندفتوسنتزچه قندی است؟
چرااین قندساخته شده برای انباشته شدن درگیاه مناسب نیست؟
17- آیاگیاهانی که دارای برگهای قرمزهستندفتوسنتزانجام می دهند؟چرا؟
18- چراگیاهان آکواریم موجب جلوگیری ازمرگ ماهی هامی شوند؟
19- کوتیکول چیست؟دونقش آن رابنویسید؟
20- چراهمه ی فتوسنتزکنندگان ابزی حداکثرتاعمق صدمتری آب می توانندزندگی کنن
21- فتوسنتزراتعریف کنیدوموادخامی که مصرف می شودرانام ببرید؟
22- هریک ازبخشهای زیر در برگ چه کاری انجام می دهند؟
الف ـ سلولهای نگهبان روزنه ب ـ کوتیکول ج ـ رگبرگ
23-گیاهان برای تبدیل کردن گلوکزبه پروتئین به چه عنصری نیازدارند؟آن راچگونه به دست می آورند؟
24-چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟
25- چه بخشی ازبرگ نقش استحکامی دارد؟
26- ازعوامل محیطی موثربرشدت فتوسنتزدوموردرابنویسید؟
27- چرابعضی ازسیب زمینی هاسبزرنگ هستند؟
28- به نظرشماچراتعدادماهی درآبهایی که جلبکهای سبزبیشتری داردفراوانتراست؟
29- دوماده راکه طی فتوسنتزمصرف می شوندرابنویسید؟
30- نمودارزیراثردمابرشدت فتوسنتزرا نشان می دهد.منحنی راتفسیرکنید؟
نمونه سوالات امتحانی فصل4
1- به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.
- غذا نیاز ما را به……….و ………تامین میکند.
- قند میوه ……… و قند شیر………میباشد.
- چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیبزمینی آسانتر است؟
- یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟
- یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
- علت بیماریهای کواشیورکور، شبکوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟
- کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟
- مصرف سیکلاماتها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟
2ـ الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟
3ـ هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟
الف) کواشیورکور ب) گزروفتالمی ج) اسکوروی د)گواتر
4- دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟
5- دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟
6ـ نقش محافظت کنندهها در مواد غذایی چیست؟
7- الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟
ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟
8- کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.
الف- آهن بـ نیاسین ج- کلسیم دـ ویتامین B1
9- آمیلوپلاست چیست؟
10- تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)
11- دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود میآورد ؟
12- کمبود و ازدیاد چه نوع ترکیبات آلی و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟
الف- کواشیورکور ب- کم خونی ت- بری بری پ- سخت شدن کبد
ج-راشیتیسم ح - شب کوری
13 – دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
14- اسید آمینة اساسی چیست؟
15- منابع ویتامین D را بنویسید؟
16- فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟
17- کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری در بدن ایجاد می کند؟
الف- ویتامینB1 ب- پروتئین ج- ید دـ آهن
18- فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)
19- نوع قند موجود در شیر و میوهها را بنویسید؟
20- گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی به وجود میآید و علائم آن چیست؟
21- علت بیماریهای کواشیورکور، راشیتیسم، شبکوری، و بربری را فقط نام ببرید؟
22- کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟
کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟
23- اصطلاحات زیر را تعریف کنید.
الفـ اسید آمینه اساسی بـ تیروکسین ج- گلوتاماتمونوسدیم
24- نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)
الف ـ سدیم ب- کلسیم جـ ویتامینA دـ ویتامین C
25- یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟
الفـ لاکتوز بـ کلسیم ج ـ سلولز دـ پروتئین مایع
26- علت بیماری پلاگر چیست؟
27- دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟
28- جمله زیر را تفسیرکنید.
(مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).
29- اعمال ویتامین A را در بدن بنویسید؟
30- منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.
31- علت بیماری راشیتیسم و آسکوروی چیست؟
32- ویتامینها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.
33- وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم میباشد. علت را بنویسید؟
34- محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟
35- علت تغییر رنگ میوهها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟
36- افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش میدهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟
37- در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟
الف)کلسیم ب)آهن ج ) ویتامینA د) ویتامینC
38- چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟
39- از افزودنیهای غذایی محافظت کنندهها چه نقشی دارند؟
40- از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید
41- الف- قند موجود در شکر چه نام دارد.
ب- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟
42- الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟
43- کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟
44- از دو افزودنی غذایی گلوتاماتمونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟
45 آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.
46- چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟
47- مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.
الف- سیکلاماتها ب- مصرف بیش از حد ویتامین D
48- چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟
سوالات امتحانی فصل 5
1- چه افرادی در گروه خونی O قرار می گیرند . مواد موجود در سرم خون این افراد را بنویسید.
2- عمل لقاح را تعریف کنید و حاصل آن چه سلولی است ؟
3- سلولهای جنسی انسان دارای چند کروموزم است و هدف از تقسیم میوز را بنویسید
4- الف – DNA مواد لازم برای همانند سازی خود را از کجا فراهم می آورد؟
ب- وظیفة انتقال صفات ارثی با چه مولکولی است و این مولکول در چه بخشی از سلول جنسی قرار دارد.
ج – چرا دو سلول دختر حاصل از تقسیم میوز کاملا شبیه سلول مادر هستند.
5- انواع بازهای آلی در مولکول DNA را بنویسید؟
6- چرا در ادارة پلیس از انگشت نگاری به عنوان یک روش مطمئن در تشخیص مجرمان استفاده می شود.
7- سلولهای حاصل از تقسیم میوز چه تفاوتی با دیگر سلولهای بدن دارند؟
8- جدول تعیین گروه خونی را رسم کنید؟
9- سلولهای حاصل از تقسیم میتوز در انسان هر کدام چند عدد کروموزم دارند؟
10- در همانند سازی DNA چرا دو رشته حاصل کاملا شبیه به هم هستند.
11- کدام مولکول قادر به همانند سازی خود می باشد ؟ واحد سازندة این مولکول چیست؟
12- شکل یک کروموزم را رسم کرده و بخش های مختلف آن را نام گذاری کنید؟
13- اگر خون فردی با هر دو سرم ضد A و ضدB لخته شود . گروه خونی وی چیست ؟چرا؟
14- دو اختلاف اساسی سلول جنسی نر و ماده را در انسان بنویسید؟
15- الف- کدام گروههای خونی دارای مادة A بر روی گلبولهای قرمز خود هستند؟
ب- محل اتصال دو کوماتید یک کروموزم چه نام دارد.
16- الف- محل اثر هورمون رشد کجاست ؟
ب- این هورمون از کجا ترشح می شود ؟
17- اگر سلولی 10 کروموزومی داشته باشیم و این سلول تقسیم میوز را انجام دهد چند سلول جدید ایجاد می کند و هر سلول جدید چند کروموزم خواهد داشت.
18- هر نوکلئوتید از چه اجزایی ساخته شده است؟
19- سلولی دارای 6 جفت کروموزم است اگر این سلول تقسیم میوز انجام دهد.
الف- چند سلول جدید به وجود می آورد. ب- هر سلول جدید چند کروموزم خواهد داشت.
20- اگر خون فردی با سرم ضد B رسوب دهد:
الف- نوع گروه خونی این فرد چیست؟ ب- در سرم خون او چه ماده ای وجود دارد؟
21- الف – تقسیم میوز در چه اندامهایی و به چه منظور صورت می گیرد؟
ب- ساده ترین راه برای ایجاد صفات در جانداران کدام است.
22- یک رشته کروماتین از------- و -------- تشکیل شده است .
23 ساختمان مولکول DNA را توضیح دهید و بنویسید پیام های DNA برای ساخته شدن پروتئین ها چگونه به سیتوپلاسم می رسد؟
24- گروه خونی شخصی A می باشد الف- نوع مادة روی گلبولهای قرمز و مادة موجود در سرم او چیست؟ ب- اگر به این شخص خون B تزریق شود چه پیامدی خواهد داشت؟چرا؟
25- یک شباهت و یک تفاوت اسپرم و تخمک انسان را بنویسید؟
26- اگریک مولکول DNA هزار نوکلئوتید داشته باشد . و 20 درصد آن Tباشد، چه تعداد آن Gخواهد بود؟
27- چرا هسته خرما را اگر در مناطق جنوبی ایران بکاریم درخت خرما به عمل می آید اما کاشتن همان هسته در اراک بی نتیجه است.
28- خصوصیات ارثی چگونه و توسط چه مولکولی از والدین به فرزندان انتقال می یابند؟
29- با ذکر مثال تاثیر محیط در بروز صفات را بنویسید؟
30- ارتباط بین نسلها توسط چه سلولی و در طی چه عملی برقرار می شود؟
31- واحد ساختمانیDNA را نام برده و مشخص کنید هر یک از این واحدها از چه بخش هایی درست شده اند؟
32- دو عامل موثر بر ایجاد صفات را نام برده و بنویسید چرا هستة خرما در مناطق سردسیر رشد نمی کند؟
سوالات امتحانی فصل 6
1- تجزیه کنندگان چگونه با عث پوسیدگی می شوند؟
2- چرا جسد ماموت ها هزاران سال سالم باقی مانده است ؟
3- از راههای نگهداری غذا انجماد را تعریف کنید؟
4- علت گرم شدن هوا و عواقب خطرناک آن را توضیح دهید؟
5- شبکه غذایی ، تراکم جمعیت ، منبع طبیعی و جایگزینی را تعریف کنید؟
6- با ذکر مثال بنویسید چگونه تغییر گیاهان اکوسیستم موجب تغییر جانوران آن می شود؟
7- الف- به طور خلاصه بنویسید چگونه نیترات موجود در خاک به پروتئین تبدیل می شود؟
ب- دو منبع تولید آمونیاک در طبیعت را بنویسید؟ و چه باکتریهایی این آمونیاک را به نیترات تبدیل می کند؟
8- زیستگاه و اکوسیستم را تعریف کنید؟
9- الف- روش پاستوریزه کردن شیر را شرح دهید؟ ب- در پاستوریزه کردن کدام گروه از میکروبها از بین می روند؟
10- معمولا برای دوام بیشتر چوب رطوبت انرا می گیرند این کار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسیدگی می شود؟
11- در هر یک از تبدیلات زیر کدام گروه از باکتریها نقش دارند؟
الف- تبدیل آمونیاک به نیترات ب- تبدیل نیترات به نیتروژن هوا
12- چنانچه تراکم جمعیت پرندگان یک جنگل 180 پرنده در هر کیلومتر مربع باشد و مساحت این جنگل 600 کیلومتر مربع باشد تعداد کل پرندگان این جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.
13- بوم شناسی و هرم انرژی را تعریف کنید؟
14- الف- دو مورد استفاده از پوسیدگی را بنویسید؟
ب- در روش مومیایی شدن چرا در جسد پوسیدگی رخ نمی دهد؟
15- چهار روش نگهداری غذا را فقط نام ببرید؟
16- الف- باکتریهای شوره زدا چه نقشی در چرخه نیتروژن دارند؟ ب- کدام گروه از باکتریها خاک را از نظر نیترات غنی می کنند؟فقط نام ببرید.
17- چرا خوردن غذاهای گیاهی برای انسان به صرفه است ؟
18- سه گروه از عوامل مهم که در پوسیدگی نقش دارند را نام ببرید؟
19- الف) عوامل اصل موثر در تعداد افراد جمعیت کدامند؟
ب) برای تنظیم جمعیت انسانی کنترل کدام عامل راحت تر است ؟
20- پروتئین های بدن جانداران پس از دفع یا مرگ طی چه مراحلی به نیترات معدنی تبدیل می شود؟
21- چرا باید غذای یخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف کرد؟
22- گونه را تعریف کرده و یک مثال از گونه غالب به همراه اکوسیستم آن ذکر کنید؟
23- دو مورد از عوامل موثر در فرسایش خاک را بنویسید؟
24- از راههای اتلاف انرژی در موجودات مصرف کننده دو مورد را بنویسید؟
25- چرا هرم انرژی ، هرم ماده نیز به شمار می رود؟
26- فرایند پوسیدگی را تعریف کنید؟
27- بخش های سخت بدن یک جانور سریع تر تجزیه می شود یا بخش های نرم ، برای هر بخش مثالی بزنید.
28- برای جلوگیری از پوسیدگی انگور آن را به کشمش تبدیل می کنند، چگونه این کار مانع فساد آن می شود؟
29- باکتریهای تثبیت کنندة نیتروژن که در ریشة گیاه نخود زندگی می کنند چگونه باعث افزایش نیترات خاک می شوند؟
30- انسان ، امروزه در مقایسه با قرنها ی گذشته از رشد و سلامت بهتری برخوردار است . این امر ناشی از تغییر محیط است یا وراثت؟( به چه دلیل)
31- الف- چرا نمی توان خورشید را در زنجیرة غذایی قرار داد؟
ب به چه علت سیر انرژی در طبیعت به صورت هرمی است.
32- وارد شدن ترکیبات فسفردار یا نیتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزیان می شود؟
33- نمک سود کردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگیری می کند؟
34- نقش باکتریهای شوره گذار در چرخة نیتروژن چیست؟
35- چرا به زمین های کشاورزی نباید بیش از حد آب داد؟2علت را بنویسید؟
36- بازده تبدیل انرژی در گیاهان و تراکم جمعیت را تعریف کنید؟
37- هر اکوسیستمی فقط می تواند نیازهای تعداد معینی از جانداران را برآورده کند مهمترین عواملی را که این توانایی را محدود می کنند بنویسید؟
38- علت گرم شدن هوای کرة زمین چیست؟
39- جمعیت و چرخة مواد را تعریف کنید؟
40- توالی و اکولوژی را تعریف کنید؟
41- کدام باکتریها مسؤل تغییرات زیر هستند :
الف- تبدیل نیتروژن هوا به پروتئین
ب- تبدیل نیترات به آمونیاک
42- الف- در کدامیک از روش های نگه داری غذا میکروبها کشته نمی شوند ؟
ب- مشکل استفاده از روش پرتودهی چیست؟
43- دو شرط از شرایط لازم برای پوسیدگی را نام برده و یکی از موارد اهمیت پوسیدگی را نیز بنویسید؟
44- چرا در یک زنجیرة غذایی تمام انرژی نهفته در گیاه سبز به آخرین مصرف کننده نمی رسد؟
45- علت بوی بد حاصل از جسد در حال تجزیه جانداران چیست؟
46- منظور از متراکم شدن مواد در زنجیرهای غذایی چیست؟ مثال بزنید؟
47- استفاده از روش چارچوب را در نمونه برداری توضیح دهید.
48- گونة شاخص و کنام را تعریف کنید؟
49- علت تولید گرما و بوی بد در محل پوسیدگی را بنویسید؟
50- از جمله مواردی که زندگی بشر امروز را تهدید می کند 2 مورد را بنویسید؟
51- چرا نمونه هایی مثل مار و عقرب را در الکل نگهداری می کنند؟ توضیح دهید.
52- بنظر شما آیا در سال 2050 میلادی تراکم جمعیت ایران تغییر می کند؟ توضیح دهید.
53- منبع طبیعی چیست؟
54- بهترین را ه کنترل افزایش جمعیت چیست؟
سوالات امتحانی فصل 7
1- شکل ساده ای از باکتری رسم کنید :
2- چگونگی عمل اینترفرون را بنویسید؟
3- دو راه استفاده از ویروسها توسط زیست شناسان را بنویسید؟
4- پوست و لایه های مخاطی در دفاع از بدن علیه بیماریزاها چگونه عمل می کنند و چرا گاهی در انجام این عمل موفق نیستند؟
5- الف- باکتریهای انگل چگونه تغذیه می کنند؟
ب- تولید مثل باکتریها را بنویسید؟
6- پیکر هر ویروس از چه اجزایی ساخته شده است ؟
7- گلبولهای سفید به چند گروه تقسیم می شوند؟ نام ببرید.
8- طرح کتاب یک باکتری را نشان می دهد (شکل 5-8 ص101)
الف- نام بخش های شماره گذاری شده را بنویسید. ب- کدام بخش یا بخش ها در همةانواع باکتریها وجود دارند؟
9 شکل یک ویروس را رسم و نامگذاری کنید
10- الف- مفهوم عبارت ویروس میزبان اختصاصی دارد را بنویسید؟
ب- ویروسها پس از ورود به سلولهای میزبان چگونه آنها را آلوده می کنند؟
11- الف- گلبولهایی که با ترشح پادتن و گلبولهایی را که با ایجاد پاهای کاذب با میکروبها مبارزه می کنند را فقط نام ببرید.
ب- چگونگی استفاده از پرتو درمانی را بنویسید؟
12- الف- چرا باکتریها هاگ سازی می کنند. ب- عمر هاگ باکتریها چه مدت است ؟
ج- این هاگ در چه بخشی از باکتری تشکیل می شود. د- یک باکتری معرفی کنید که هاگ تولید می کند.
13- دو مورد از موارد استفاده ویروسها را بنویسید و روش استفاده در هر مورد را ذکر کنید.
14- آیا میکروبهای ساپروفیت هم می توانند باعث بیماری زایی شوند ؟ با ذکر مثال توضیح دهید.
15- در هنگام آلوده شدن سلول به ویروس کدام بخش ویروس وارد سلول می شود؟
16- لنفوسیت ها و فاگوسیت ها هر یک به چه روشی با میکروبها مبارزه می کنند؟
17- منحنی فعالیت ص 106 را تفسیر کنید.
18- پیکر هر ویروس از یک بخش ----و یک -----درست شده است .
19- این جمله را تفسیر کنید. ویروسها انگل اجباری درون سلولی هستند.
20- الف- باکتریها به سلول گیاهی شبیهند یا به سلول جانوری ؟چرا؟
21- به کدام باکتریها ساپروفیت می گویند؟
22- الف- ویرس ایدز به کدام بخش بدن آسیب می رساند ؟
ب- کدام دسته از گلبولهای سفید پادتن ترشح می کنند؟
23- شکل ساده ای از یک باکتری را رسم و نامگذاری کنید.
24- چرا باکتری عامل کزاز برای مدتها در محیط زنده می ماند؟
25- باکتریهای ساپروفیت را از لحاظ تغذیه با باکتریها ی انگل مقایسه کنید.
26- نقش لنفوسیت ها را در ایمنی بدن بنویسید .
27- الف – دفاع بدن در برابر ویروس چگونه انجام می شود . ( توضیح دهید)
ب- واکسن چیست؟
28- چرا با وجود تکثیر سریع باکتریها تعداد آنها از حد معینی زیاد نمی شود ؟
29- دو ویژگی ویروسها را نام برده و بنویسید چرا ویروس ایدز خطرناکتر از ویروسهای دیگراست ؟
30- اگر زمان لازم برای تقسیم یک باکتری به دو باکتری 20 دقیقه باشد بعد از یک ساعت از یک باکتری چه تعداد باکتری ایجاد می شود؟
31- منظور از عمل اختصاصی پادتن ها چیست؟