انجمن زیست شناسی دبیرستان نمونه دولتی حضرت محمد(ص)

انجمن زیست شناسی دبیرستان نمونه دولتی حضرت محمد(ص)

این وبلاگ در راستای بالابردن سواد علمی دانش آموزان دبیرستان نمونه دولتی حضرت محمد(ص) و سایر دانش اموزان و معلمان زیست شناس و زیست دوست این جهان خاکی ایجاد شده است.باشد که رستگار شویم.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
نویسندگان
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۲۵ مهر ۹۴، ۱۷:۲۷ - زینو
    ممنون

چهارشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۳، ۰۶:۱۶ ب.ظ

۱

نمونه سوالات درس به درس زیست سال اول دبیرستان

چهارشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۳، ۰۶:۱۶ ب.ظ

نمونه سؤالات امتحانی فصل اول

1-آزمایش کنترل شده را تعریف کنید؟

2- آزمایش ساده ای مورد نظریه خلق ا لساعه(پیدایش خود به خودی موجودات زنده )بنویسید؟

3- روش علمی برای چه موضوعاتی به کار می رود؟

4- فرضیه را تعریف کنید در علوم تجربی چگونه یک فرضیه تأیید یا رد می شود؟

5- فرانچسکو ردی از آزمایش های خود چه نتیجه ای گرفت؟

6- منظور از روش علمی چیست؟

7- چند سال قبل در یکی از رودخانه های شمال تعداد زیادی ماهی تلف شدند،دو فرضیه در مورد علت مرگ ماهیها بنویسید؟

8- آزمایش های کنترلی ردی را بیان کنید ؟

9- علوم زیستی را تعریف کنید و دو گروه اصلی آن را بنویسید؟

10- دو درس مهمی که دانشمندان بعد از ون هلمونت ازاو گرفته چه بود؟

11- روش علمی را تعریف کنید و مراحل آن را بنویسید؟

12- هنگام انجام آزمایش ،باید همه ی متغییرها به جز یکی از مورد آزمایش است ،ثابت باشد،این کار چه لزومی دارد؟

13- نظریه خلق الساعه چیست ؟یک مثال بیاورید؟

14- شش مرحله از مراحل روش علمی را به ترتیب بنویسید؟

15-   در روش علمی پس از فرضیه سازی کدام مرحله قرار دارد؟

16-   یک مثال از خطای شنوایی و یک مثال از خطای بینایی را بنویسید؟

17 – پژوهشهای علوم زیستی کاربردی به چه منظور استفاده می شود؟

18-   چرا محققان معمولاًًکار خود را از صفر شروع نمی کنند؟

19-   چرا نمی توان پاسخ همه ی پرسشها را با روش علمی بدست آورد؟

20-در آزمایش ها ردی مراحل اول و دوم روش علمی را بنویسید؟

21- فرضیه ردی در مورد پیدایش مگسها بنویسید؟

نمونه سوالات امتحانی فصل3

1- ماده ی سبزموجود درگیاه چه نام دارد؟

2- چرا برگ سبزگیاه اندام اصلی فتوسنتزکننده می باشد؟

3- یک نقش رگبرگ ویک نقش کوتیکول رابنوبسید؟

4- درگیاهان برای تبدیل گلوکزبه پروتئین چه عنصری لازم است؟

5- ترکیبات نیتروژن دارخاک چگونه تامین میگردد؟

6- با طراحی آزمایشی تاثیردما برشدت فتوسنتز را تحقیق کنید؟

7-گیاهان گلوکز را به صورت چه مولکولی ذخیره می کنند؟

8- چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟

9- سلولهای نگهبان روزنه درکدامیک ازلایه های برگ فراوانترهستند؟

10- موادخامی که درفرایندفتوسنتزمصرف می شوندرانام ببرید؟

11- دوتفاوت سلولهای نگهبان روزنه بادیگرسلولهای اپیدرمی چیست؟

12- ماده ی آغازکننده ی واکنش های فتوسنتزی درگیاهان سبزرانام ببرید؟

13-کوتیکول و میانبرگ راتعریف کنید؟

14-کارآوندهای آبکشی رادرگیاهان سبزبیان نمایید؟

15- افزایش غلظت(کربن دی اکسید)درهواچه تاثیری برروی شدت فتوسنتزمی گذارد؟

16- مهمترین محصول قندی فرایندفتوسنتزچه قندی است؟

چرااین قندساخته شده برای انباشته شدن درگیاه مناسب  نیست؟

17- آیاگیاهانی که دارای برگهای قرمزهستندفتوسنتزانجام می دهند؟چرا؟

18- چراگیاهان آکواریم موجب جلوگیری ازمرگ ماهی هامی شوند؟

19- کوتیکول چیست؟دونقش آن رابنویسید؟

20- چراهمه ی فتوسنتزکنندگان ابزی حداکثرتاعمق صدمتری آب می توانندزندگی کنن

21- فتوسنتزراتعریف کنیدوموادخامی که مصرف می شودرانام ببرید؟

22- هریک ازبخشهای زیر در  برگ چه کاری انجام می دهند؟

الف ـ سلولهای نگهبان روزنه                    ب ـ کوتیکول                   ج ـ رگبرگ

23-گیاهان برای تبدیل کردن گلوکزبه پروتئین به چه عنصری نیازدارند؟آن راچگونه به دست می آورند؟

24-چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟

25- چه بخشی ازبرگ نقش استحکامی دارد؟

26- ازعوامل محیطی موثربرشدت فتوسنتزدوموردرابنویسید؟

27- چرابعضی ازسیب زمینی هاسبزرنگ هستند؟

28- به نظرشماچراتعدادماهی درآبهایی که جلبکهای سبزبیشتری داردفراوانتراست؟

29- دوماده راکه طی فتوسنتزمصرف می شوندرابنویسید؟

30- نمودارزیراثردمابرشدت فتوسنتزرا نشان می دهد.منحنی راتفسیرکنید؟

نمونه سوالات امتحانی فصل4

1- به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.

-  غذا نیاز ما را به……….و ………تامین می‌کند.

-   قند میوه ……… و قند شیر………می‌باشد.

-   چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیب‌زمینی آسانتر است؟

-   یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟

-   یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

-  علت بیماریهای کواشیورکور، شب‌کوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟

- کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟

-  مصرف سیکلامات‌ها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟

2ـ الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟

3ـ هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟

الف) کواشیورکور        ب) گزروفتالمی          ج) اسکوروی        د)گواتر

4- دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟

5- دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟

6ـ نقش محافظت کننده‌ها در مواد غذایی چیست؟

7- الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟

ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟

8- کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.

الف- آهن     ب‌ـ نیاسین          ج‌- کلسیم                  دـ ویتامین B1

9- آمیلوپلاست چیست؟

10- تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)

11- دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون  در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود می‌آورد ؟

12- کمبود و ازدیاد  چه نوع ترکیبات آلی  و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟

الف- کواشیورکور      ب‌- کم خونی       ت‌- بری بری       پ‌- سخت شدن کبد    

 ج‌-راشی‌تیسم     ح‌ - شب کوری

13 – دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

14- اسید آمینة اساسی چیست؟

15- منابع ویتامین D  را بنویسید؟

16- فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟

17- کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری  در بدن ایجاد می کند؟

الف- ویتامینB1         ب‌- پروتئین        ج‌- ید       دـ آهن

18- فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)

19- نوع قند موجود در شیر و میوه‌ها را بنویسید؟

20- گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی  به وجود می‌آید و علائم آن چیست؟

21- علت بیماریهای کواشیورکور، راشی‌تیسم، شب‌کوری، و بربری را فقط نام ببرید؟

22- کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟

کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟

23- اصطلاحات زیر را تعریف کنید.

الف‌ـ اسید آمینه اساسی     ب‌ـ تیروکسین        ج‌- گلوتامات‌مونوسدیم

24- نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)

الف ‌ـ سدیم           ب‌- کلسیم        ج‌ـ ویتامینA          دـ ویتامین C

25- یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟

الف‌ـ لاکتوز        ب‌ـ کلسیم     ج ‌ـ سلولز       دـ پروتئین مایع

26- علت بیماری پلاگر چیست؟

27- دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟

28- جمله زیر را تفسیرکنید.

(مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).

29- اعمال  ویتامین A را در بدن بنویسید؟

30- منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.

31- علت بیماری راشی‌تیسم و آسکوروی چیست؟

32- ویتامین‌ها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.

33- وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم می‌باشد. علت را بنویسید؟

34- محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟

35- علت تغییر رنگ میوه‌ها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟

36- افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟

37- در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟

الف‌)کلسیم        ب‌)آهن      ج ‌) ویتامینA         د) ویتامینC

38- چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟

39- از افزودنیهای غذایی محافظت کننده‌ها چه نقشی دارند؟

40- از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید

41- الف‌- قند موجود در شکر چه نام دارد.

ب‌- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟

42- الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟

43- کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟

44- از دو افزودنی غذایی گلوتامات‌مونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟

45 آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.

46- چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟

47- مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.

الف‌- سیکلامات‌ها      ب‌- مصرف بیش از حد ویتامین D

48- چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟

سوالات امتحانی فصل 5

1- چه افرادی در گروه خونی O قرار می گیرند . مواد موجود در سرم خون این افراد را بنویسید.

2- عمل لقاح را تعریف کنید و حاصل آن چه سلولی است ؟

3- سلولهای جنسی انسان دارای چند کروموزم است و هدف از تقسیم میوز را بنویسید

4- الف – DNA مواد لازم برای همانند سازی خود را از کجا فراهم می آورد؟

ب- وظیفة انتقال صفات ارثی با چه مولکولی است و این مولکول در چه بخشی از سلول جنسی قرار دارد.

ج – چرا  دو سلول دختر حاصل از تقسیم میوز کاملا شبیه سلول مادر هستند.

5- انواع بازهای آلی در مولکول DNA را بنویسید؟

6- چرا در ادارة پلیس از انگشت نگاری به عنوان یک روش مطمئن در تشخیص مجرمان استفاده می شود.

7- سلولهای حاصل از تقسیم میوز چه تفاوتی با دیگر سلولهای بدن دارند؟

8- جدول تعیین گروه خونی را رسم کنید؟

9- سلولهای حاصل از تقسیم میتوز در انسان هر کدام چند عدد کروموزم دارند؟

10- در همانند سازی DNA چرا دو رشته حاصل کاملا شبیه به هم هستند.

11- کدام مولکول قادر به همانند سازی خود می باشد ؟ واحد سازندة این مولکول چیست؟

12- شکل یک کروموزم را رسم کرده و بخش های مختلف آن را نام گذاری کنید؟

13- اگر خون فردی با هر دو سرم ضد A و ضدB لخته شود . گروه خونی وی چیست ؟چرا؟

14- دو اختلاف اساسی سلول جنسی نر و ماده را در انسان بنویسید؟

15- الف- کدام گروههای خونی دارای مادة A بر روی گلبولهای قرمز خود هستند؟

ب- محل اتصال دو کوماتید یک کروموزم چه نام دارد.

16-  الف- محل اثر هورمون رشد کجاست ؟

ب- این هورمون از کجا ترشح می شود ؟

17- اگر سلولی 10 کروموزومی داشته باشیم و این سلول تقسیم میوز را انجام دهد چند سلول جدید ایجاد می کند و هر سلول جدید چند کروموزم خواهد داشت.

18- هر نوکلئوتید از چه اجزایی ساخته شده است؟

19- سلولی دارای 6 جفت کروموزم است اگر این سلول تقسیم میوز انجام دهد.

الف- چند سلول جدید به وجود می آورد.     ب- هر سلول جدید چند کروموزم خواهد داشت.

20- اگر خون فردی با سرم ضد B رسوب دهد:

الف- نوع گروه خونی این فرد چیست؟        ب- در سرم خون او چه ماده ای وجود دارد؟

21- الف – تقسیم میوز در چه اندامهایی و به چه منظور صورت می گیرد؟

ب- ساده ترین راه  برای ایجاد صفات در جانداران کدام است.

22- یک رشته کروماتین از------- و -------- تشکیل شده است .

 23 ساختمان مولکول DNA را توضیح دهید و بنویسید پیام های DNA برای ساخته شدن پروتئین ها چگونه به سیتوپلاسم می رسد؟

24- گروه خونی شخصی A می باشد الف- نوع مادة روی گلبولهای قرمز و مادة موجود در سرم او چیست؟  ب- اگر به این شخص خون B تزریق شود چه پیامدی خواهد داشت؟چرا؟

25- یک شباهت و یک تفاوت اسپرم و تخمک انسان را بنویسید؟

26- اگریک مولکول DNA هزار نوکلئوتید داشته باشد . و 20 درصد آن Tباشد، چه تعداد آن Gخواهد بود؟

27- چرا هسته خرما را اگر در مناطق جنوبی ایران بکاریم درخت خرما به عمل می آید اما کاشتن همان هسته در اراک بی نتیجه است.

28- خصوصیات ارثی چگونه و توسط چه مولکولی از والدین به فرزندان انتقال می یابند؟

29- با ذکر مثال تاثیر محیط در بروز صفات را بنویسید؟

30- ارتباط بین نسلها توسط چه سلولی و در طی چه عملی برقرار می شود؟

31- واحد ساختمانیDNA را نام برده و مشخص کنید هر یک  از این واحدها از چه بخش هایی درست شده اند؟

32- دو عامل موثر بر ایجاد صفات را نام برده و بنویسید چرا هستة خرما در مناطق سردسیر رشد نمی کند؟

سوالات امتحانی فصل 6

1- تجزیه کنندگان چگونه با عث پوسیدگی می شوند؟

2- چرا جسد ماموت ها هزاران سال سالم باقی مانده است ؟

3- از راههای نگهداری غذا انجماد را تعریف کنید؟

4- علت گرم شدن هوا و عواقب خطرناک آن را توضیح دهید؟

5- شبکه غذایی ، تراکم جمعیت ، منبع طبیعی و جایگزینی را تعریف کنید؟

6- با ذکر مثال بنویسید چگونه تغییر گیاهان اکوسیستم موجب تغییر جانوران آن می شود؟

7- الف- به طور خلاصه بنویسید چگونه نیترات موجود در خاک به پروتئین تبدیل می شود؟

ب- دو منبع تولید آمونیاک در طبیعت را بنویسید؟ و چه باکتریهایی این آمونیاک را به نیترات تبدیل می کند؟

8- زیستگاه و اکوسیستم را تعریف کنید؟

9- الف- روش پاستوریزه کردن شیر را شرح دهید؟ ب- در پاستوریزه کردن کدام گروه از میکروبها  از بین می روند؟

10- معمولا برای دوام بیشتر چوب رطوبت انرا می گیرند این کار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسیدگی می شود؟

11- در هر یک از تبدیلات زیر کدام گروه از باکتریها نقش دارند؟

الف- تبدیل آمونیاک به نیترات     ب- تبدیل نیترات به نیتروژن هوا    

12- چنانچه تراکم جمعیت پرندگان یک جنگل 180 پرنده در هر کیلومتر مربع باشد و مساحت این جنگل 600 کیلومتر مربع باشد تعداد کل پرندگان این جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.

13- بوم شناسی و هرم انرژی را تعریف کنید؟

14- الف- دو مورد استفاده از پوسیدگی را بنویسید؟

ب- در روش مومیایی شدن چرا در جسد پوسیدگی رخ نمی دهد؟

15- چهار روش نگهداری غذا را فقط نام ببرید؟

16- الف- باکتریهای شوره زدا چه نقشی در چرخه نیتروژن دارند؟    ب- کدام گروه از باکتریها خاک را از نظر نیترات غنی می کنند؟فقط نام ببرید.

17- چرا خوردن غذاهای گیاهی برای انسان به صرفه است ؟

18- سه گروه از عوامل مهم که در پوسیدگی نقش دارند را نام ببرید؟

19- الف) عوامل اصل موثر در تعداد افراد جمعیت کدامند؟

ب)  برای تنظیم جمعیت انسانی کنترل کدام عامل راحت تر است ؟

20- پروتئین های بدن جانداران پس از دفع یا مرگ طی چه مراحلی  به نیترات معدنی تبدیل می شود؟

21- چرا باید غذای یخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف کرد؟

22- گونه را تعریف کرده و یک مثال از گونه غالب به همراه اکوسیستم آن ذکر کنید؟

23- دو مورد از عوامل موثر در فرسایش خاک را بنویسید؟

24- از راههای اتلاف انرژی در موجودات مصرف کننده دو مورد را بنویسید؟

25- چرا هرم انرژی ، هرم ماده نیز به شمار می رود؟

26- فرایند پوسیدگی را تعریف کنید؟

27- بخش های سخت بدن یک جانور سریع تر تجزیه می شود یا بخش های نرم ، برای هر بخش مثالی بزنید.

28- برای جلوگیری از پوسیدگی انگور آن را به کشمش تبدیل می کنند، چگونه این کار مانع فساد آن می شود؟

29- باکتریهای تثبیت کنندة نیتروژن که در ریشة گیاه نخود زندگی می کنند چگونه باعث افزایش نیترات خاک می شوند؟

30- انسان ، امروزه در مقایسه با قرنها ی گذشته از رشد و سلامت بهتری برخوردار است . این امر ناشی از تغییر محیط است یا وراثت؟( به چه دلیل)

31- الف- چرا نمی توان خورشید را در زنجیرة غذایی قرار داد؟

ب به چه علت سیر انرژی در طبیعت به صورت هرمی است.

32- وارد شدن ترکیبات فسفردار یا نیتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزیان می شود؟

33- نمک سود کردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگیری می کند؟

34- نقش باکتریهای شوره گذار در چرخة نیتروژن چیست؟

35- چرا به زمین های کشاورزی نباید بیش از حد آب داد؟2علت را بنویسید؟

36- بازده تبدیل انرژی در گیاهان و تراکم جمعیت را تعریف کنید؟

37- هر اکوسیستمی فقط می تواند نیازهای تعداد معینی از جانداران را برآورده کند مهمترین عواملی را که این توانایی را محدود می کنند بنویسید؟

38- علت گرم شدن هوای کرة زمین چیست؟

39- جمعیت و چرخة مواد را تعریف کنید؟

40- توالی و اکولوژی را تعریف کنید؟

41- کدام باکتریها مسؤل تغییرات زیر هستند :

 الف- تبدیل نیتروژن هوا به پروتئین

ب- تبدیل نیترات به آمونیاک

42- الف- در کدامیک از روش های نگه داری غذا میکروبها کشته نمی شوند ؟

ب- مشکل استفاده از روش پرتودهی چیست؟

43- دو شرط از شرایط لازم برای پوسیدگی را نام برده و یکی از موارد اهمیت پوسیدگی را نیز بنویسید؟

44- چرا در یک زنجیرة غذایی تمام انرژی نهفته در گیاه سبز به آخرین مصرف کننده نمی رسد؟

45- علت بوی بد حاصل از جسد در حال تجزیه جانداران چیست؟

46- منظور از متراکم شدن مواد در زنجیرهای غذایی چیست؟ مثال بزنید؟

47- استفاده از روش چارچوب را در نمونه برداری توضیح دهید.

48- گونة شاخص و کنام را تعریف کنید؟

49- علت تولید گرما  و بوی بد در محل پوسیدگی را بنویسید؟

50- از جمله مواردی که زندگی بشر امروز را تهدید می کند 2 مورد را بنویسید؟

51- چرا نمونه هایی مثل مار و عقرب را در الکل نگهداری می کنند؟ توضیح دهید.

52- بنظر شما آیا در سال 2050 میلادی تراکم جمعیت ایران تغییر می کند؟ توضیح دهید.

53- منبع طبیعی چیست؟

54- بهترین را ه کنترل افزایش جمعیت چیست؟

سوالات امتحانی فصل 7

1- شکل ساده ای از باکتری رسم کنید  :

2- چگونگی عمل اینترفرون را بنویسید؟

3- دو راه استفاده از ویروسها توسط زیست شناسان را بنویسید؟

4- پوست و لایه های مخاطی در دفاع از بدن علیه بیماریزاها چگونه عمل می کنند و چرا گاهی در انجام این عمل موفق نیستند؟

5- الف- باکتریهای انگل چگونه تغذیه می کنند؟

ب- تولید مثل باکتریها را بنویسید؟

6- پیکر هر ویروس از چه اجزایی ساخته شده است ؟

7- گلبولهای سفید به چند گروه تقسیم می شوند؟ نام ببرید.

8- طرح کتاب  یک باکتری را نشان می دهد (شکل 5-8 ص101)

الف- نام بخش های شماره گذاری شده را بنویسید. ب- کدام بخش یا بخش ها در همة‌انواع باکتریها وجود دارند؟

9 شکل یک ویروس را رسم و نامگذاری کنید

10- الف- مفهوم عبارت ویروس میزبان اختصاصی دارد را بنویسید؟

ب- ویروسها پس از ورود به سلولهای میزبان چگونه آنها را آلوده می کنند؟

11- الف- گلبولهایی که با ترشح پادتن و گلبولهایی را که با ایجاد پاهای کاذب با میکروبها مبارزه می کنند را فقط نام ببرید.

ب- چگونگی استفاده از پرتو درمانی را بنویسید؟

12- الف- چرا باکتریها هاگ سازی می کنند.    ب-  عمر هاگ باکتریها چه مدت است  ؟

ج- این هاگ در چه بخشی از باکتری تشکیل می شود.  د-  یک باکتری معرفی کنید که هاگ تولید می کند.

13- دو مورد از موارد استفاده ویروسها را بنویسید و روش استفاده در هر مورد را ذکر کنید.

14- آیا میکروبهای ساپروفیت هم می توانند باعث بیماری زایی شوند ؟ با ذکر مثال توضیح دهید.

15- در هنگام آلوده شدن سلول به ویروس کدام بخش ویروس وارد سلول می شود؟

16- لنفوسیت ها و فاگوسیت ها هر یک به چه روشی با میکروبها مبارزه می کنند؟

17- منحنی فعالیت ص 106 را تفسیر کنید.

18- پیکر هر ویروس از یک بخش ----و یک -----درست شده است .

19- این جمله را تفسیر کنید.  ویروسها انگل اجباری درون سلولی هستند.

20- الف- باکتریها به سلول گیاهی شبیهند یا به سلول جانوری ؟چرا؟

21- به کدام باکتریها ساپروفیت می گویند؟

22- الف- ویرس ایدز به کدام بخش بدن آسیب می رساند ؟

 ب- کدام دسته از گلبولهای سفید پادتن ترشح می کنند؟

23- شکل ساده ای از یک باکتری را رسم و نامگذاری کنید.

24- چرا باکتری عامل کزاز برای مدتها در محیط زنده می ماند؟

25- باکتریهای ساپروفیت را از لحاظ تغذیه با باکتریها ی انگل مقایسه کنید.

26- نقش لنفوسیت ها را در ایمنی بدن بنویسید .

27- الف – دفاع بدن در برابر ویروس چگونه انجام می شود . ( توضیح دهید)

ب- واکسن چیست؟

28- چرا با وجود تکثیر سریع باکتریها تعداد آنها از حد معینی زیاد نمی شود ؟

29- دو ویژگی ویروسها را نام برده و بنویسید چرا ویروس ایدز خطرناکتر از ویروسهای دیگراست ؟

30- اگر زمان لازم برای تقسیم یک باکتری به دو باکتری 20 دقیقه باشد بعد از یک ساعت از یک باکتری چه تعداد باکتری ایجاد می شود؟

31- منظور از عمل اختصاصی پادتن ها چیست؟

نظرات  (۱)

salam dastetoon dard nakooone kheili zahmat keshidid . mamnooooooon .

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی